Les Dette For Å Lære Om Gjeldskonsolidering

Med så høy arbeidsledighet har mange blitt tvunget til å gjelde seg. Hvis du for øyeblikket betaler en rekke lån, bør du vurdere gjeldskonsolidering. Ved å konsolidere all gjelden din til et enkelt lån kan du kanskje spare en betydelig sum penger. Les videre for å lære hvordan gjeldskonsolidering kan hjelpe deg.

Før du søker etter et gjeldskonsolideringsselskap, må du sjekke gjennom FTC-regelverket angående dette emnet. Les om ting som gjeldslettelse og forhandlingsselskaper. Det vil gi deg litt av bakgrunnen du trenger for å gå videre med prosessen, og det vil få deg til å føle deg mer forberedt generelt.

Et tegn på at et gjeldskonsolideringsselskap er anerkjent, er om de er medlem av en organisasjon, som National Foundation for Credit Counselling. Selv om selskapet muntlig bekrefter for deg at de er medlem, må du sørge for at du fremdeles undersøker det for å sikre at det de sier er sant. Et medlem av en organisasjon som NFCC må følge visse regler, som å bare ansette sertifiserte kredittrådgivere.

Spør kredittkortselskapet ditt om de godtar en engangsbetaling for et mindre beløp enn gjelden. Mange selskaper aksepterer 20% til 30% mindre enn beløpet du skylder for øyeblikket bare for å få kontanter i hånden. Hvis du kan skrape opp kontantene, er dette en utmerket måte å spare penger som kan gå til annen gjeld.

Finn ut om rådgiverne i et gjeldskonsolideringsfirma jobber med provisjon. De som ofte har baktanker. Du kan bli bedt om å få en bestemt type tjenester som ikke nødvendigvis er til din beste interesse. Noen som ikke jobber med en kommisjon, er mer sannsynlig å se på hele bildet og finne ut hva som er best for dine behov.

Ikke ta noen beslutninger på et innfall. Seriøst, du snakker om din personlige økonomi her, noe som vil påvirke livskvaliteten på mange måter. På grunn av dette er det nødvendig med reell forskning. Forstå hva som fikk deg hit, lær om alternativene dine, og undersøk gjeldskonsolideringsfirmaene du vurderer.

Vokt dere for svindlere. Gjeldskonsolidering er moden med svindel! Du må være forsiktig før du tar noen avgjørelser. Ikke signer på bunnlinjen før du ser på firmaet du vurderer og alternativene de legger ut for deg. Les også selskapets personvernregler. Du kan bli overrasket over hva denne typen svindelfirmaer har lov til å gjøre med informasjonen din.

Snakk med kreditorene dine om å kombinere alle regningene dine i en enkel betaling. Mange får gjeld på denne måten, og du kan også. Du kan gjøre dette ved å kontakte alle kreditorene dine og utarbeide en betalingsplan, eller du kan snakke med et hederlig gjeldskonsolideringsselskap som vil gjøre jobben på dine vegne.

Som nevnt i åpningen av denne artikkelen, hvis du sliter med mye gjeld, kan gjeldskonsolidering være akkurat det du trenger. Selv om gjeldskonsolidering ofte kan virke veldig forvirrende, er det ikke så komplisert som du tror. Ved å bruke tipsene fra denne artikkelen nøye vil du kunne konsolidere gjeldene dine.